T´s House

 

Valladolid. 2013

 

Client: Private developer.

 

 

 

The proposal aims at the extension and renovation of a detached house, located in the Pinar de Antequera (Valladolid ) .

 

Interior "grow" to accommodate new day areas , occupying the existing space service parts and bedrooms, also creates a new volume where is located the garage and utility room .

 

The interest in building a sustainable and efficient house has led to raise the complete renovation of the  walls, to suit current hygrothermic requirements, and the replacement of the existing roof to provide greater thermal insulation. This raises a heating system with low temperature underfloor heating and biomass for energy, with the support of solar thermal for hot water, to limit as much as possible the boiler starts in summer.

© GEO2 Arquitectura, 2013